Att hyra ut sin bostad, ett rum eller att som större fastighetsägare upplåta hyresrätter och lokaler kan ibland bli en seg och långdragen historia kantad av problem.  

Vill det sig riktigt illa kan din uthyrda bostad eller lokal utnyttjas av kriminella krafter till att bli förtäckt bordell, spelklubb eller lager för narkotika och smuggelgods. Adressen kan även nyttjas för folkbokföringsbrott för den som inte vill bli funnen av myndigheter. 

Därför bör du kontakta Sistec på ett tidigt stadium och be din tilltänkta hyresgäst att verifierad sin identitet hos oss. Om personen inte är EU-medborgare kan vi även säkerställa rätten till arbete så att du kan bli mer övertygad om att hyran kommer att betalas. 

Vad gäller betalningen ska du självklart begära den genom Swish eller banköverföring, aldrig kontanter. Anledningen till det är enkel: Du kan aldrig veta var pengarna kommer ifrån. Genom att kräva en spårbar betalning kan du däremot vara mer säker på att pengarna inte är förvärvade genom kriminalitet eller svartarbete.